Agrarisch bedrijf Brilman: Duurzame energieoplossingen voor agrariërs

Agrarisch bedrijf Brilman

Duurzaam besparen

Agrarisch bedrijf Brilman uit Heino was op zoek naar manieren om kosten te besparen op hun energierekening. De oplossing? Investeren in zonnepanelen op het dak van hun grootste schuur. Koolen Energy Projects regelde alles, van constructieberekeningen tot een heldere business case. Na akkoord van familie Brilman is het zonnedak binnen 4 weken keurig uitgevoerd en gekeurd opgeleverd. Via een handige app heeft de ondernemer realtime inzicht in de opbrengsten van zijn systeem.

De investering verdient zich voor deze ondernemer in 5 jaar terug.

Zonnedak met 276 panelen

  • 276 Fullblack zonnepanelen
  • 4 Huawei SUN2000 20K omvormers
  • Verwachte opbrengst 96.000 kWh p/jr
  • Oost/west opstelling op schuin dak
  • Verwachte terugverdientijd 5 jaar

Agrarische daken zijn bij uitstek geschikt voor het aanleggen van zonnestroominstallaties, ook vaak toegepast in combinatie met batterij-opslag. In de meeste gevallen verdient de investering zich binnen 5 jaar terug.

Share the Post:

Related Posts

Scroll naar boven