EM2 Venue: Innovatieve Energieoplossingen voor Evenementenlocaties

EM2 Venue & Events is Europa’s eerste concert- en evenementenlocatie die draait op eigen duurzame energie. Samen met Koolen Energy Projects werkte EM2 aan een oplossing waarmee de locatie op zelf opgewekte duurzame energie kan draaien. Koolen Energy Projects ontwikkelde een maatwerkoplossing: eigen energieopwekking gecombineerd met energieopslag. De wens om te verduurzamen, in combinatie met de hard stijgende energieprijzen, waren aanleiding voor EM2 om zich te oriënteren op de mogelijkheden om verduurzamen en kosten besparen te combineren. Samen met Koolen Energy Projects kwam het idee tot stand om niet alleen de locatie, maar óók de evenementen duurzaam te maken. EM2 wekt nu zelf haar stroom op met zonnepanelen en slaat deze op in grote batterijen. Hierdoor kan de energie die overdag
wordt opgewekt ‘s avonds gebruikt worden tijdens een evenement. Een schoon alternatief voor de vervuilende diesel aggregaten die door EM2 tot dan toe gebruikt werden.

Zonnedak met 136 panelen

  • 136 zonnepanelen
  • Verwachte opbrengst 50.000 kWh per jaar
  • Zuid opstelling
  • Verwachte terugverdientijd < 4 jaar

Batterijopslagsysteem 50 kWh

  • Voldoende om kleine evenementen in de avond te voorzien van zelf opgewekte stroom
  • Bij grotere optredens of extreme piekvragen wordt aanvullend gebruik gemaakt van de bestaande netaansluiting

“Met de kennis en ontwikkelkracht van de Koolen Industries groep, geloven we dat Nederland met slimme toepassingen van zowel bestaande als nieuwe technieken de energietransitie nog veel sneller kan doormaken,” aldus Chris Garrit, eigenaar van EM2.

Dit vooruitstrevende project van EM2 Venue laat zien hoe duurzame energie-innovaties kunnen worden toegepast in de evenementenbranche, waardoor niet alleen de milieu-impact wordt verminderd, maar ook kosten worden bespaard en betrouwbaarheid wordt gegarandeerd.

Share the Post:

Related Posts

Scroll naar boven