Wagenmans Wonen: Duurzame Energieoplossingen voor Retailers

Duurzaam winkelen

Familiebedrijf Wagenmans Wonen uit Lemelerveld is al 90 jaar een begrip de omgeving Lemelerveld. In een tijd waarin duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijker worden, heeft Wagenmans Wonen besloten actie te ondernemen. Het dak van de woonwinkel is voorzien van bijna 300 zonnepanelen en op de parkeerplaats voor de winkel is een laadpaal geplaatst.

Vanwege netcongestie is het voor de eigenaren van Wagenmans Wonen niet toegestaan om energie terug te leveren. Koolen Energy projects voorzag het systeem daarom van een dynamische vermogensregelaar. Deze stemt het maximale vermogen van de omvormer af op het realtime energieverbruik, wat er voor zorgt dat er niet wordt teruggeleverd aan het net. Door de vele showroomverlichting heeft de winkel een behoorlijke energiebehoefte gedurende de dag en is de gelijktijdigheid van de opwek en het verbruik hoog. Hierdoor is de verwachte terugverdientijd van het zonnedak alsnog maar 5 jaar.

Zonnedak met 294 panelen

  • 294 DMEGC zonnepanelen
  • 2 Sungrow SG40CX omvormers
  • Verwachte opbrengst 56.000 kWh p/jr
  • Oost / west opstelling
  • Verwachte terugverdientijd 5 jaar

Laadpaal 22 kW

  • 1 AC laadpaal van 22 kW met 2 laadpunten
  • Voordelig laden van bedrijfsbus met eigen schone opwek
  • Laadservice voor klanten
  • Vehicle-to-grid ready
Share the Post:

Related Posts

Scroll naar boven